sábado, 10 de febrero de 2007

PROJECTE DE TREBALL: LES ABELLES

LES ABELLES:Aquest és un projecte realitzat per l'alumnat d'ed. infantil de l'aulari de Petrés.
El projecte de les abelles va sorgir perquè els xiquets van trobar una abella morta al pati. L’entraren a classe i comença el debat que si eren males perquè picaven, que eren bones perquè donen mel..
A partir d’aquest fet es desperta l’interès per conèixer coses de les abelles i aquest interès es sens dubte la premissa que ens porta a observar, investigar, preguntar, experimentar i en definitiva a desenvolupar un aprenentatge significatiu que englobara totes les àrees del currículum.


Ells mateix van a contar-vos com s’ha portat a terme aquest procés de descobriment - aprenentatge.

Volíem saber coses de les abelles (més de les que ja sabíem ), escriguérem una nota per a que els pares ens ajudaren a buscar informació i cadascú porta el que va trobar ( contes , enciclopèdies, articles d’internet, dibuixos d’abelles, pel·lícules....).
A l’escola també buscarem i a internet trobarem més informació escrita i moltes imatges.Amb tot el material que anàvem recollint i amb l’ajuda de la mestra començarem a elaborar el nostre llibre de les abelles.
Hem aprés que tipus d’animals són, les parts més importants del seu cos, que mengen, que beuen, la relació amb el seu entorn, quants tipus d’abelles hi han i quina és la seua funció dins del rus.Hem conegut tots els productes que aquestos treballadors animalets ens proporcionen i com i a partir de que els elaboren. També hem descobert un ofici molt interessant el d’apicultor, quina és la seua feina, les tasques que realitza i ferramentes que utilitza.

La mestra ens va portar un DVD de fotos i un DVD de vídeo que un apicultor conegut li havia deixat , quant els vam veure ens varen agradar molt , descobrirem coses noves i se n’adonarem que encara teníem dubtes.
Ens va dir que l’apicultor podria vindre a la nostra escola i la idea ens va il·lusionar moltíssim. La primera tasca que la mestra va proposar era preparar una entrevista per al dia de la visita, amb preguntes sobre els dubtes que encara teníem i sobre coses que no teníem molt clares.
Va arribar el dia espererat i l’apicultor vingué a la nostra classe, carregat amb un fum de coses que ens va fer molta il·lusió poder veure, observar i sobretot manipular. No sols contesta a les nostres preguntes i va aclarir tots els dubtes sinó que ens mostra un rusc de veritat amb tots els quadres dins que mostren el procés de com les abelles elaboren les celdilles a partir de les plaques de cera. Ens mostrà la mel en la bresca, la cera i el pol·len, totes les ferramentes ( el ganxo, el ganivet, el raspall i el fumador ) que nosaltres vam poder tocar i simular la seua utilització.
Es vam poder provar l’equipament d’apicultor complet. També vam provar mel de diferents classes, pol·len i jalea reial.

Gracies a Miguel, el nostre amic l’apicultor , acabarem de completar l’aprenentatge sobre el fantàstic mon de les abelles.


1 comentario:

Plegue dijo...

Em sembla un gran projecte.
Visquen les abelles.